Kereső

Központ:
H-7100 Szekszárd,
Táncsics M u. 1./a

Telephely:
H-7000 Sárbogárd,
Millennium 2000 utca
Tel.: +36 (25) 518-160

hu  en  de  sr

Cégünk

Cégünk

 

Az Alisca-Mag Kft. 1996-ban alakult Szekszárdon.

 

Fő feladata a PH Petersen Saatzucht által Németországban nemesített mustár-, olajretek-, rozs-, homoki zab-, mézontófű- és repcefajták magyarországi vetőmag-termeltetésének koordinálása illetve Nyugat-európai exportjuk megszervezése.

 

Az Alisca-Mag Kft. első ügyvezető igazgatója Széligmann Mátyás volt, aki a vetőmagtermelésben illetve -feldolgozásban szerzett tapasztalatait kamatoztatva alakította ki cégünk irányelveit. A Fornádi Állami Gazdaságnál /Tamási/ termelési igazgatóként kialakított elvrendszere alapján alapozta meg cégünk hírnevét, a műveltetés irányelveinek meghatározásával és a kapcsolatrendszer fejlesztésével biztosította a napjainkig töretlen sikeres működést. A megváltozott körülményekhez folyamatosan alkalmazkodva fejlődésünk töretlen, kapcsolati hálónk és termékkörünk folyamatosan bővül.

 

A termeltetett fajták kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően stabil Nyugat-európai felvevőpiaccal rendelkezünk. Legnagyobb jelentőséggel köztesnövény-termesztésben betöltött szerepük miatt mustár-, olajretek-, mézontófű- illetve repcefajtáink bírnak.

 

Az 1990-es évek végén cégünk jelentős részesedésre tett szert az akkor a Dunántúl harmadik legnagyobb integrátoraként, az egykori Vetőmag Vállalat Fejér megyei központjából kialakított, szakmai körökben méltán híres Mezőmag Kft-ben. Az önálló vetőmagfeldolgozási tevékenység ekkor került Lepsénybe. A napjainkban is folyamatos fejlesztések, a legkorszerűbb, professzionális technológiák telepítése garantálják, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek is képesek vagyunk megfelelni.

 

A PH Petersen Saatzucht legfontosabb szakmai célkitűzésének tekinti a korábbi tapasztalatokon alapuló, az ügyfelek részére a legmagasabb elégedettséget biztosító, rugalmasabb időgazdálkodású, kiemelkedő hozamú, a változó körülményekhez kiválóan alkalmazkodó növényfajták megalkotását. A termelői észrevételek, tapasztalatok segítségével garantálhatóak azon kölcsönös előnyök, amelyek méltán tették híressé cégünket.

 

© 2010-2018 Alisca-Mag Kft.