Cégünkről

P.H. Matz Petersen, a P.H. Petersen Saatzucht Lundsgaard GmbH tulajdonosa.

Némedi Péter, az Alisca-Mag Kft. ügyvezetője.

Kedves Partnerünk! Tisztelt Olvasó!

Az Alisca-Mag Kft. jellemzően a németországi P.H. Petersen Saatzucht Lundsgaard GmbH. által nemesített zöldtrágya-, köztes-, és takarmánynövények vetőmag-termeltetésével, feldolgozásával, fémzárolásával, valamint diszponálásával foglalkozik.

Hisszük, hogy a minőségi vetőmag előállítása, a Partnereinkkel való szoros együttműködés, a fiatalos szemlélet és a költséghatékony megoldások biztosítják cégünk jelenét és garantálják jövőjét.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai fejlődésre, korszerű termesztési technológiák bevezetésére. Figyelembe vesszük a Partnereink területi adottságait, eszközellátottságát, vetésforgóját, egyéni igényeit.

Weboldalunk tartalma érinti a termeltetett növényeket, bemutatja a vetőmagüzemünket és a vetőmagvizsgáló laboratóriumunkat. Bízom abban, hogy rövid összefoglalónk felkelti érdeklődését, hasznos információkkal gazdagodik és kedvet kap a vetőmagtermesztéshez.

Némedi Péter
ügyvezető

Csapatunk

Cégtörténet

Az anyavállalatot 1931-ben Németországban Peter Hartwig Petersen alapította, és az 1970-es évektől termeltetetik hazánkban az általuk nemesített köztes- és takarmánynövények vetőmagjait. Az Alisca-Mag Kft. 1996-ban alapult Szekszárdon a P.H. Petersen Saatzucht Lundsgaard GmbH leányvállalataként. 2008-tól önálló feldolgozási tevékenységgel rendelkeztünk Lepsényben, majd 2012-ben a feldolgozás, az iroda és a laboratórium Sárbogárdra került. A székhely változatlanul Szekszárd maradt.

Termékeink elsősorban a nyugat-európai piacra kerülnek, de eljutnak a világ minden pontjára, Japántól az Egyesült Államokig. Alkalmazkodunk a változó körülményekhez, a kapcsolati hálónk és a termékkörünk pedig dinamikusan bővül. A korszerű technológia, a professzionális gépsorok garantálják, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek is meg tudjunk felelni.